ZAL Car park, Hamburg

Airfield on all levels

In the new car park of the ZAL (Center of Applied Aeronautical Research) users will also always land on the right atmospheric level. The loose reinterpretation of typical runway signs not only lends identity to the parking levels and stairways, it also delivers a clear shift in perspective via a large wall graphic on the façade. The design approach developed for the central building of the research center is thereby continued and complemented by new visual elements.

You can find the time-lapse of the façade lettering making-of here

Contractor
Center of Applied Aeronautical Research (ZAL)
Completion
2022
Scope of Realization
Floor graphicsFaçade graphicsCar park lettering
Services
DesignConstruction documentsTender documentation and actionProject supervision and control
Images
Studio Gourdin

Related projects

This website is using cookies to provide a good browsing. These include essential cookies that are necessary for the operation of the site, as well as others that are used only for anonymous statistical purposes, for comfort settings or to display personalized content. You can decide for yourself which categories you want to allow. Please note that based on your settings, not all functions of the website may be available.

This website is using cookies to provide a good browsing. These include essential cookies that are necessary for the operation of the site, as well as others that are used only for anonymous statistical purposes, for comfort settings or to display personalized content. You can decide for yourself which categories you want to allow. Please note that based on your settings, not all functions of the website may be available.

Your cookie preferences have been saved.